Ons kleine landje, binnenkort een 2e Spanje?

3 Dec

http://www.theglobalist.com/netherlands-another-spain-making/

Door in het buitenland te leven krijg je een andere kijk op je eigen land en door veelvuldig gebruik van andere nieuwsbronnen zeker een bredere blik.

Mijn niet al te rooskleurige constateringen:
– NL verliest terrein op onderwijs en wetenschap, we investeren niet genoeg in R&D en hoogwaardige kennis, 1200 R&D centra openden hun deuren in China afgelopen 5 jaar.
– NL is vooral met zichzelf bezig, zwarte piet is een goed voorbeeld, en we vergeten hoe groot de wereld is.
– NL heeft in vergelijking met Azië een bekrompen arbeidsmoraal, we zijn niet bereid alles te geven en middelmaat is door globale economie geen overlevings tactiek. Mijn team dat zaterdagen en zondagen zonder te janken doorbuffelt, klanten die ‘s nachts bellen voor een afspraak de volgende dag. Geen halve maatregelen maar keiharde maatregelen, contracten die ons verplichten van 9am-9pm en dat 6 dagen per week te werken.
– NL heeft geen winnaars mentaliteit, niemand wil de beste zijn, dat i.t.t. de Chinzezen die er alles aan doen om hun kinderen te laten exceleren. Waar is onze bereidheid tot en onze snelheid van handelen om de continue nieuwe stroom van (kleine) mogelijkheden te pakken om de grote niet te missen.
– NL bestraft hardwerkende mensen, waarom betaal ik 52% en daarenboven 21% BTW. Waarom zou ik harder werken? Ik wil een vlaktax zoals HongKong! En waarom betaal ik zoveel geld aan gezondheiszorg, geen politicus durft te zeggen dat het te duur wordt dat kost stemmen.
– NL maakt geen keuzes, democratie en polderen vertraagt veel en ondertussen bloeien andere economiën op. En wat is onze democratie? Alle partijen zitten in het midden en doen meer aan ‘spinnen’ dan aan besturen, afschaffen die beroepspolitici en laat ons het lands bestuur uitbesteden aan Singapore of HongKong die weten wel beter.

Het beste wat ons kan overkomen is een echte crisis mischien worden er dan echte keuzes gemaakt.

NL is een mooi land toch denk ik er sterk over nog enkele jaren weg te blijven en met een lokaal contract in Azië te blijven, ook ik moet nog verder uit de comfort zone. In Azië gebeurt het de komende decenia daar wil ik bij zijn.

One Response to “Ons kleine landje, binnenkort een 2e Spanje?”

  1. lottie December 6, 2013 at 1:40 pm #

    je vergeet wel dat chinezen o.a. in afrika grondstoffen weghalen,niks opbouwen daar en al helemaal geen deelname hebben aan of uberhaupt militairen inzetten bij missies…en ja nederlanders zijn lui en verwent…de crisis is daarom ook nog lang niet voorbij….tot komende week …praten we verder…kusjezusje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: