einde van chinese nieuwjaar feest

26 Feb

Afgelopen zondag is er een einde gekomen aan de chinese nieuwjaars festiviteiten. Eindelijk zou ik zeggen. Mijn team is pas nu compleet! Het lijkt wel kerstmis. In de week voor kerstmis is er elke dag 10% minder mensen en na kerstmis komen er elke dag 10% bij, zo ook hier. Kunnen we eindelijk beginnen, einde kwartaal 1 is al in zicht met nog 4 weken te gaan, dus veel stress!

Het lantaarn feest werd afgelopen zondag gevierd, als einde van het chinese nieuwjaars feest. 15e Dag maan kalendar van de eerste maand worden lantarens aangestoken en vuurwerk afgestoken. De 15e is vaak een goede dag, in Shanghai worden de 15e van elke maan maand vissen in het water gegooid inde hoop op zwangerschap bijvoorbeeld (de vissers weten dat en die staan 1 km verderop).

De kids vonden het vuurwerk weer geweldig, we hadden ze allemaal aan het einde van het plein tegen de muur gezet, op veilige afstand…

2013-02-26 008

Wij wensen iedereen een goed jaar van de slang (wordt ook wel kleine draak genoemd). Veel jaren van de slang brachten veranderingen: Tian an men opstand 1989, val van de Berlijnse muur 1989, aanslagen op WTC New York 2001, dus wat 2013 gaat brengen ….

Na deze feestelijke feitjes waarschijnlijk weer een week traag internet…

2013-02-26 009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: